Сучасний урок - це твір мистецтва, де педагог уміло використовує всі можливості для розвитку учня.

пʼятниця, 3 лютого 2017 р.

Онлайн курси для вчителів

Вимоги до вмінь і знань сучасної людини, а особливо вчителя, сьогодні дуже високі. Крім того, що вчитель щодень викладає, перевіряє якість знань, планує, готується до нових занять, ще й потрібно постійно бути «в тренді» і  розвиватись – ходити на додаткові курси підвищення кваліфікації, шукати нові методики, відвідувати різні події. За допомогою платформ масових відкритих онлайн-курсів  тепер все це можна робити набагато швидше, не виходячи з дому.
Основна перевага онлайн-курсів – можливість перебувати будь-де та навчатися у будь-який час. Все що потрібно – це комп’ютер і доступ до інтернету. Навчанню онлайн можна приділяти не більше 5 годин на тиждень. Ви можете проглядати лекції навіть у громадському транспорті, коли їдете на роботу. Більшість курсів викладають люди-практики, охочі поділитись своїм досвідом з іншими.
Як виникли онлайн-курси?
Платформи масових відкритих онлайн-курсів почали діяти у 2008 році, коли Дейв Кормієр почав свій курс “Конективізм” чи “Об’єднуюче мислення”, на базі Університету острова принца Едварда. Після чого з’явились різні курси на базі Мічиганського технологічного університету. Керівники вищих навчальних закладів побачили, що такий формат надзвичайно популярний. Студенти з найвіддаленіших куточків світу мали доступ до курсів від передових навчальних закладів і могли здобувати якісні знання безкоштовно. Так і з’явились такі відомі проекти як Coursera, Edx, Udacity.
Список МВОК-платформ, які є найбільш поширеними у світі:
Список українських МВОК-платформ:

4 коментарі:

  1. доброго дня, підкажіть де зараз я зможу пройти онлайн курси для вчителя інформатики у початковій школі

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

      Видалити
    2. Відповідно до Порядку підвищення кваліфікації (постанова КМУ від 21 серпня 2019 року № 800 (із змінами і доповненнями, внесеними постановою КМУ від 27 грудня 2019 року № 1133)) всі сертифікати та свідоцтва ТОВ «Всеосвіта» можуть бути зараховані у підвищення кваліфікації, оскільки Всеосвіта є суб’єктом підвищення кваліфікації.

      Видалити
  2. доброго дня, підкажіть де зараз я зможу пройти онлайн курси для вчителя інформатики у початковій школі

    ВідповістиВидалити